La Half-Challenge fa del triatló europeu una gran festa

20 05 2013

El triatló de mitja distància, competitivitat i sentiment esportiu a flor de pell

Calella ha acollit aquest diumenge 19 de maig la Half Challenge Costa Barcelona-Maresme, on hi han participat més de 2.000 triatletes. Calella viu la competició i en fa d’ella una gran festa. A dos quarts de set del matí la N-II rep el dia amb pocs cotxes, a pocs minuts de ser tancada, mentre que els carrers del centre encara dormen. Ni punt de comparació amb el passeig Manuel Puigvert, on es respira l’ambient esportiu a cada passa que es camina.

Camí cap a les set del matí i direcció a la platja de Garbí, sota el Far, el camí s’atapeeix d’acompanyants, familiars i voluntaris que, amb nervis i il·lusió, es dirigeixen cap a la línia de sortida per començar, juntament amb els seus particulars triatletes, un gran dia.

El punt de sortida reuneix els nadadors, alguns dels quals encara corren a apujar-se la cremallera, tots els encuriosits i la gran família que corre a primera línia de mar per veure’ls tan bon punt els toqui el seu torn. Comença un diumenge que molts dels presents no oblidaran.

El torn de la bicicleta ha sigut el més llarg, marcat per la distància del recorregut, un total de 90 km entre la costa del Maresme i el Montseny. Muntanya i aigua han vist entre les seves onades traïdores i els camins amb 1.200 metres de desnivell els triatletes més entregats. Bicicletes minimalistes i aerodinàmiques han portat altre cop els concursants cap a la transició número dos, lloc i moment que donava pas a la cursa a peu.

Els 21 km finals de la Half Challenge són per donar tot i més de cadascú. El moment decisiu per reunir totes les forces restants i expulsar-les, pas a pas o gota a gota. Els més ràpids arriben somrient a meta, mentre que gran part dels triatletes han posat tot el valor i força que semblaven que no quedaven, per posar punt i final a la gran, però dura cursa.

Stefan agraïnt les mostres de suport dels coneguts. Fotografia: X. Torres

Stefan agraïnt les mostres de suport dels coneguts. Fotografia: X. Torres

La Half Challenge ha tingut entre els seus participants el gallec i campió mundial de llarga distància Javier Gómez Noya, que s’ha imposat avui com a campió europeu de la half distance amb un temps de 4.05.10:8, el dia en què debutava en aquest tipus de prova. Tot i competir amb elitistes europeus com Jens Toft o Chris McCommarck, “Macca”, Noya ha aclaparat totes les mirades. Una cinquantena de valents del Team Calella Triatló hi ha participat, d’entre els quals han destacat l’Anna Rovira, amb una 14ª posició final de la categoria d’Elit; i en Carlos Galindo, primer de l’equip calellenc i segon del seu grup d’edat (30-34 anys).

Alts i baixos, dones i homes, rossos i morens, prims i forts, joves i grans…. no hi ha un perfil físic únic de triatleta, però sí de persona, perquè el vincle en comú de tots és la passió que senten i que mostren amb cada mirada de nervis, frec de mans, saltirons a la sorra freda, apretada de llavis per treure forces, impulsos constants o abraçades entre companys.

La competitivitat dels triatletes ha anat acompanyada d’un sentiment esportiu amb majúscules. Des dels mateixos competidors fins a l’última persona que ha animat i passant pels voluntaris es desprenia una àurea impecable i de companyerisme, indispensable per aquestes proves tan dures on, una tocada de mans quan et falten els últims tres quilòmetres o uns crits esperançadors fan treure les forces d’on sembla que no en queden.

Joan Carles Castellà, president del Team Calella, rebent suport durant la cursa a peu. Fotografia: Xènia Torres

Joan Carles Castellà, president del Team Calella, rebent suport durant la cursa a peu. Fotografia: Xènia Torres

Calella ha sigut avui europea. Un ambient espectacular ha envoltat les zones on es disputava la prova: tothom volia veure els seus especials campions, ja fos fill o pare, germà o amic. Les zones de transició aglutinaven al major nombre d’espectadors que, sense ells, la Half Challenge hagués perdut part de l’emoció i sentiment. Ja vora les tres de la tarda, la pluja ha caigut sobre els participants que encara s’enfrontaven als últims metres de la mitja marató a peu i ha donat punt i final a una prova que ha despertat i demostrat l’essència del triatló.

Anuncios

Acciones

Información

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s
A %d blogueros les gusta esto: